Valborg! Laxpaket och finaste vännerna

Igår, lördagen den 30/4-2016, hade jag över lite folk för att bjuda på middag och fira valborg. Jag bjöd på trerätters med en förenklad ostfondy till förrätt, grillat laxpaket till varmrätt och en kladdkaka med caramell och glass till efterrätt. Jag hade så vansinnigt trevligt och alla som kom är några av de mest underbara människorna jag vet. 
 
Laxpaket är så vansinnigt enkelt och smidigt att göra när man har folk över för att man kan förbereda allt innan och slipper disk och krångel efter. Man kan också göra paketen med kyckling ist för lax,  det funkar alldeles prima. Jag valde att grilla mina paket men man kan lika väl göra dem i ungnen.
 
 
Först, lägg två bitar folie omlott i en skål och ha i en rejäl klick smör. Utan smöret kommer allt att fastna i botten när de grillas.
 
 
 
 
Nästa steg är att skala och hacka potatis, morötter och sötpotatis och lägga i paketen. Man kan självklart ha i andra saker också beroende på tycke och smak.
 
 
 
Skär fisken i lagom stora bitar och lägg i paketen. Salta och krydda efter smak. Jag valde att använda örtsalt eftersom jag tyckte att det passa till fisken. Ha på en klick vitlökssmör för extra smak. På bilden nedanför gjorde jag samma sak fast med kyckling.
 
 
 
  Vik ihop foliekanterna så det bildas ett paket och sen är de redo för grillen. 
 
 
 
 
När det kommer till dukningen så valde jag ett tema på grått, rosa och vitt eftersom de är några av mina favoritfärger och anser att det ser stilrent ut.
 
Eftersom jag trodde att det skulle komma mer folk än det gjorde valde jag också att sätta namnlappar på allas glas för att man skulle veta vad alla hette ifall man inte kände varandra och så blir det lättare att hålla koll på vems glas är vems.