GRWM Xmas

 Att klä sig snyggt och bekvämt på julen kan vara en utmaning. Jag ville göra ett inlägg där man får en hel look, inte bara med kläder men oxå med hår och smink. 
 
 
 Hair
 
Locka håret med antingen en platttång eller locktång. 
 
 
Tuppera håret lätt mitt på huvudetför att ge lite volym. 
 
 
Sätt upp håret i en tofs och vira runt en bit hår runt hårsnodden för att få en lite mer elegant och "put together look".
 
 
 
Makeup
 
Jag tycker att det är viktigt att se till att huden och läpparna är återfuktade innan man ska sminka sig. Det ger en bra bas till makeupen. Det jag brukar använda är en återfuktande kräm från rituals (24h hydrating gel cream) och till läpparna använder jag Elizabeth Arden 8h cream.   
 
 
 
Paletten jag använder mig av är en av smashit cosmetics som innehåller massa härliga varma fäger (den är dessutom vegansk). Jag brukar börja göra ögonbryn och ögon innan jag gör basen eftersom det blir lättare att torka bort någon ögonskugga som hamnat fel.
 
 
 
 
Jag använde mig av dessa tre färger dom två första in the crease och den sista röda färgen i det yttre v:et av ögat. Slutligen gjorde jag en winged eyeliner, vill man inte eller har svårt att göra en vinge på sin eyeliner rekomenderar jag att bara göra en vanlig liner längs fransraden. Det gör det nämligen lättare att "blenda" in lösögonfransarna.  
 
 
 
Efter att ögonmakeuppen är klar lägger jag basen, alltså foundation, concealer bronzer osv.  Jag har ganska bra hud så jag känner att en bb cream räcker. Den jag använde till denna look är från the bodyshop.
 
 
När concealern är applicerad tar jag den röd ögonskuggan och applicerar den under ögat för att ge ögonskuggan balans.
 
 
 
Slutligen applicerar jag lösögonfransarna och sätter på rikligt med highligter på toppen av kindbenen lite på
näsan och lite på toppen av läpparna, för ett ge dom en fylligare look. 
 
 
Sist använder jag såklart setting spray så att makeuppen håller sig på plats hela dagen och kvällen. 
 
 
Outfit and finishing toutches
 
Jag valde en ganska simpel outfit som betsår att ett par svarta jeans och en croptop. Jag gillar verkligen spets detaljen på croptopen, eftersom det ger ett lite finare och elegant intryck. Pricken över i:et är såklart ett par högklackade skor och min favorit parfym från Pacco Robanne. 
 
 
 
 Foto: Matilda Eriksson
 
Instagram @hannematildaeriksson
 
 
 
foto - insperation - jul - jul outfit' - mode - svart vitt